Geachte lezer

      Geen reacties op Geachte lezer

Over Ons

Stap 0 logo
De combinatie van mensenkennis, kennis van besluitvormings processen, wisselwerking tussen persoonlijke en collectieve belangen, benoemen en vastleggen van missie en visie en gevoel voor houding, gedrag en communicatie leveren een unieke mix op die veel waarde oplevert voor onze opdrachtgevers.

Welkom op mijn weblog.

Dit is de starttekst van een blog die zich voornamelijk zal gaan richten op alles wat met besluitvorming en besluitvormingsprocessen te maken heeft. Tevens zal ook de synergie tussen strategie/beleid, uitvoering en resultaat, of het ontbreken daarvan, aan de orde komen. Ik zal daarin  artikelen en links aan te dragen en ook zelf artikelen schrijven. Ik zie uit naar de interactie met u als lezer.

download (1)

Googelen op besluitvorming en dan klikken op afbeeldingen geven vooral een gevoel van lastig, puzzelen en hoe moeilijk het is om keuzes te maken. Ik denk dat dit zo is als de focus ligt op het resultaat en niet op het proces dat er voor moet zorgen dat er uiteindelijk een resultaat ligt. De uitdaging zal er dus in eerste instantie er in liggen om niet te willen weten wat er uit komt. Dit vraagt om vertrouwen in elkaar.

Synergie gaat er vanuit dat het samengaan van delen meer oplevert dan de som der delen. 1+1=3

Een mooi voorbeeld hiervan is het filmpje over de ganzen: Synergie ganzen:

In de besluitvorming en de weg er naar toe is vertrouwen hebben in elkaar belangrijk. Er zijn meerdere dingen belangrijk maar vertrouwen in elkaar is zeker een van. In het volgend filmpje wordt dat mooi zichtbaar en wordt daar mooi over gesproken.

 

Contact

Stap 0

Bertus Benning
bertus@stap0.nl
06 444 601 64

Jan Mankeshof 98
7944 GX Meppel

Kvk nummer: 63824272

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.