verbinding

      Geen reacties op verbinding

Over Ons

Stap 0 logo
De combinatie van mensenkennis, kennis van besluitvormings processen, wisselwerking tussen persoonlijke en collectieve belangen, benoemen en vastleggen van missie en visie en gevoel voor houding, gedrag en communicatie leveren een unieke mix op die veel waarde oplevert voor onze opdrachtgevers.

Verbinding
De noodzaak van het maken van verbinding voor goede en duurzame besluitvorming

verbinding-behouden

De besluiten leveren niet dat op wat je zou willen. Je had gehoopt op andere uitkomsten. Je had ook gehoopt dan anderen er samen met jou een succes van zouden maken. Maar ja… de realiteit is anders. Wat nu?
Er moet iets veranderen en je kunt het niet alleen. Daar heb je anderen bij nodig. Voor sommigen vervelend voor anderen een heerlijke uitdaging.
En dan heb ik het met name over de wil om samen/ vanuit samenwerking de gewenste verandering te bewerkstelligen.
Het kan een gevoel van kwetsbaarheid geven. Echter daarin kan o.a. gelijkwaardigheid een behoorlijk tegenwicht bieden Dit tegenwicht is nodig om alles op tafel te krijgen wat nodig is om werkelijk verder te komen.
Hoe zorg je ervoor dat je een verandering met anderen bewerkstelligt?
En wat betekent het maken van verbinding daarin?
Het maken van verbinding betekent dat je een gesprek aangaat waarin je de ander leert kennen en daarbij nagaat welke doelen je samen nastreeft, welke zorgen je deelt, welke overtuiging je hebt etc. Kortom je bouwt samen een verhaal van verbinding en verbintenis op.
Waarom zou je dit doen?
Dit wil je omdat je wilt nagaan of je het telkens over hetzelfde hebt. Als je de taal van de ander leert begrijpen, stap je minder makkelijk in de valkuil van aannames en invullingen. En als je dan afspraken hebt gemaakt met elkaar weet je ook dat iedereen, ondanks de verschillen, deze dragen.
gezamenlijk gedragen besluiten zijn kostbaar omdat deze het in zich hebben om ook duurzaam te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.